Gebruik het netwerk van anderen

Binnen de digitale wereld van online marketing wordt regelmatig gebruik gemaakt van affiliate marketing. Doel? Andere websites (affiliates) inzetten om reclame te maken voor je bedrijf in ruil hiervoor ontvangen deze affiliates een vaste of variabele vergoeding/commissie (fee) per transactie of per duizend views.

Voorbeeld van affiliate marketing

Door de vele duizenden websites die zijn aangesloten bij het kleine aantal affiliate distributienetwerken, kan een adverteerder eenvoudig en snel een enorm bereik, omzet en aantal leads realiseren. Echter de markt is zeer competitief waardoor hoge commissies afgestaan moeten worden om de adverteerder te verleiden om affiliate X te tonen in plaats van affiliate Y, die de concurrent is.

Geld verdienen door advertenties of producten op de website te tonen van derden.

Meetbaarheid is essentieel voor succes

Een belangrijk aspect hierin is de conversiepercentage van de websites. Met conversiepercentage wordt bedoeld in welke mate een website succesvol is in het converteren van klanten naar een bepaald doel! Een veel gebruikte conversiedoel is de aankoop van een product en/of dienst. Een belangrijke vereiste is dat het doel meetbaar is in de webanalytics omgeving van de website. Veel website gebruiken Google Analytics, een gratis en uitgebreid pakket wat hiervoor gebruikt kan worden.

Als ondernemer omzet genereren of verdienen via affiliates?
Websitebureau zorgt voor de technische implementatie en het promotiemateriaal wordt in goed overleg ontworpen.

Maak een afspraak